Zöld tea

A zöld tea gyógyhatása több évezred óta ismert, néhány évtizede a nyugati kultúrákban is elterjedt. Gyógyító hatékonysága mellett zsírégető tulajdonsága miatt is igen népszerű.

A zöld tea elsősorban a nagy mennyiségű antioxidáns tartalmának köszönheti gyógyító hatását, mivel erősen aktiválja a szervezet regenerálódási folyamatait, ezáltal erősíti az immunrendszert.

Azok számára, akik étrendjében folyamatosan jelen van a zöld tea, még azok a betegségek is elkerülhetők, amikre alap esetben hajlamosak, mivel a zöld tea megelőzés szempontjából is nagyszerű.

Zöld tea zsírégető hatása

A zöld tea alkalmas közvetlen zsírbontásra, valamint a régóta jelen lévő zsírokat is képes lebontani.

A zöld tea nagyfokú zsírégető hatása azáltal lehetséges, hogy a közvetlen zsírbontást és a régóta elraktározódott zsírok bontását is elősegíti.

A zöld tea nagymértékben javítja az emésztési folyamatok hatékonyságát, javítja az anyagcserét, valamint közvetlenül képes lebontani az emésztőrendszerbe került zsírokat.

Ehhez nem szükséges más, mint naponta 3-5 csésze zöld tea elfogyasztása, lehetőleg étkezés előtt.

A zöld tea igen erősen befolyásolja az anyagcserét, ez járul hozzá nagymértékben az elraktározott zsírok lebontásához. Mivel antioxidáns tartalma igen nagy, ezért a fogyás folytán a bőr nem veszíti el rugalmasságát, kisebb az esély a narancsbőr kialakulására.

Zöld tea fogyasztása

A zöld tea elkészíthető hagyományos úton, és fogyasztható folyadék formájában, ám ha valaki számára ez túl sok időt vesz igénybe, vagy nem ízlik, akkor táplálék kiegészítő kapszula formájában is fogyasztható.

Ajánlatos természetes formában fogyasztani, mivel a folyadékpótlást is biztosítja, amire mindenképpen szükség van normál esetben, fogyókúra során pedig fokozottabban.

Zöld tea elkészítésekor érdemes odafigyelni arra, hogy ne forrásban lévő vízben főzzük, mert az tönkreteszi a benne lévő vitaminokat és antioxidáns összetevőket.

A zöld tea főzésekor öt percnél tovább nem érdemes áztatni a teafüvet, mert keserű lesz, és ez a legtöbb ember számára már nem ízletes.

Annak érdekében, hogy a zöld tea ne váljon unalmassá, érdemes néha más gyógyfüvekkel keverten elkészíteni. A leggyakrabban a borsosmenta teát szokták erre alkalmazni, mert attól kellemes mentás íze lesz a zöld teának.

Zöld tea egészségügyi hatásai

A zöld tea nem csak a fogyókúrázóknak ajánlott, mivel élettani szempontból rengeteg pozitív tényezője van, szinte minden embernek kellene fogyasztani.

A zöld tea méregtelenítő hatása első alkalommal furcsa lehet, mivel olykor enyhe hőemelkedést okoz. Ez nem jelenti azt, hogy a helyzet rosszabbodna, csupán bekerültek a véráramba a zöld tea által kioldott méreganyagok, majd azután azok távoznak. Az átmeneti állapot azzal gyorsítható fel, ha még több zöld teát fogyasztunk.

A zöld tea antioxidáns hatásáról már volt szó, ez erősen megakadályozza a daganatos betegségek kialakulását, meggyorsítja a sejtregenerációt, erősíti az immunrendszert.

Kevesen tudják, hogy a zöld tea csökkenti a koleszterinszintet, ami már önmagában megelőző hatással van a szívbetegségekkel kapcsolatban.

Azt sem tudják túl sokan, hogy a zöld tea ellazítja a vérereket, ami csökkenti a magas vérnyomást. Nagyon sokan szenvednek manapság krónikus hipertóniában, ennek megakadályozására csupán napi néhány csésze zöld tea elfogyasztására van szükség.

A zöld tea élénkítő hatású, ám egész más a felszívódásának tempója, mint a kávé esetében, ezért a felfrissülést nem hirtelen hatásként éli meg az ember, hanem hosszabb időn keresztül tapasztalhatja a folyamatos éberségi állapotot. Ez sokkal jótékonyabb hatással van a szívre, vérkeringésre, mint a kávé.

Mint látható, a zöld tea zsírégető hatása mellett rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ebből adódóan az egészséges emberek számára is megelőző értékű a betegségekkel szemben a fogyasztása.

Vásárláshoz kattintson ide!

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.