Norbi update

Napjainkban Schobert Norbert nevét szinte mindenki ismeri. Azt is nagyon sokan tudják, hiszen Norbi nem csinált belőle titkot, hogy kultusza egy elhízott középiskolás fiú önbizalomhiányából indult. Azóta Norbi sokszor hangoztatta, hogy nem a fogyókúra, hanem az egészséges életmód a cél, de valójában annak idején őt is a fogyás, a fogyókúra motiválta. Az egykori 104 kilós fiú siker sztorija ma már közismert és sok embernek segített saját súlyproblémáinak megoldásában.

Norbinál is hasonló volt a probléma, mint sok más embertársánál, fogyás után megtartani az elért súlyt. Ezért kezdte el figyelni az ételek hatását a szervezetre, és saját tapasztalatai alapján rendezte őket. Ebből végül kialakított egy pontozásos rendszert, melyet azóta sokan alkalmaznak.

Egy, kettő, illetve három pontot rendelt az élelmiszerekhez, majd azután ezeket időpontok szerint határolta be, mit mikor szabad fogyasztani. Azok az élelmiszerek, melyekhez Norbi három pontot rendelt, azokat kizárólag délig ajánlja. Ilyenek az édességek és minden, ami lisztet tartalmaz, természetesen ez nem vonatkozik a teljes kiőrlésű gabonafélékre. A répacukor, és minden, ami azt tartalmaz, méreg kategória, ennek ellenére délig az is fogyasztható mérsékelt mennyiségben.

A kétpontos ételeket délután három óráig fogyaszthatjuk. Ilyenek a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyerek, péksütemények, a legtöbb húsféle, müzliszeletek és a legtöbb tejtermék.

Az egypontos élelmiszereket bármikor és bármeddig fogyaszthatjuk. Ilyenek a halfélék, tengeri herkentyűk, néhány gyümölcs, szárnyasok és a zöldségek. Ez a felsorolás csak egy felszínes tájékozódást ad, ennek a rendszernek a bevezetése feltétlenül megkívánja, hogy beszerezzük Norbi teljes élelmiszer kódrendszerét, mely egészen pontosan megmutatja, hogy mit mikor fogyaszthatunk.

A gyümölcsök nem sorolhatók egyértelműen egyik kategóriába sem, fruktóz tartalmuk szerint vannak különválasztva. Például a banán, a szőlő és a datolya hármas kóddal rendelkezik, nagyon magas cukortartalma miatt, mint ahogy az üzletekben megvásárolható gyümölcslevek is. Ital tekintetében inkább maradjunk a frissen facsart gyümölcslénél, természetesen a kódtáblázat szerinti besorolást figyelembe véve.

A Norbi update szerint a sós rágcsálni valók nagyon egészségtelenek. Leginkább semmikor ne fogyasszuk ezeket. Rengeteg olyan élelmiszert megkaphatunk mostanában, aminek tápértéke szinte a nullával egyenlő, ellenben borzasztó egészségtelen, tele van műanyaggal, mesterséges színezékkel, képtelen a szervezet megemészteni. Ez a típusú élelmiszer hizlal, egészségtelen és rettenetesen drága. Ezért legjobb, ha hanyagoljuk étrendünkből.

A Norbi Update nem egy fogyókúra, hanem egy életforma!


Az update kifejezés frissítést jelent, mely tökéletesen jellemzi azt, amit a szó takar. A fogyókúrával ellentétben ez nem egy meghatározott ideig tartó állapot, hanem jó esetben egy új táplálkozási rendszer, mely ha szokássá válik, akkor az ember egészségesebb, jól tápláltabb lesz. Általában egy fogyókúra alkalmával alig várjuk, hogy vége legyen, vagy azért, mert éhezéssel jár, vagy azért, mert borzasztóan egyhangú.

Ráadásul a hatékonyságuk sokszor nem tart tovább pár hétnél, hiszen régi étkezési szokásainkhoz visszatérve, a kilók is visszatérnek, így kezdhetjük elölről az egész ciklust. A Norbi Update életmód nem egy meghatározott ideig tartó kúra, hanem egy életmód, amire ha átváltunk nem kell félnünk, hogy ismét visszahízzuk a nehezen leadott felesleget.

Mindezek mellett nem árt meg, ha mozgunk egy keveset. Elsősorban nem a zsírégetés miatt, sokkal inkább egészségünk érdekében. Bár a fogyáshoz is nagyban hozzájárul a rendszeres testmozgás, mégsem az a megoldás, hogy naponta több órát töltünk különböző kínzógépeken, sokkal inkább egy-egy rövid torna, vagy futás a parkban. Olyan testmozgást válasszunk, ami örömet okoz, hogy legyen hozzá kedvünk holnap is. Amennyiben százalékos arányt lehet meghatározni a Norbi Update programban, akkor azt mondhatnánk, hogy a mozgás 20%, az betartott étrend 80%-os fontossággal bír.

Mindezek mellett még egy fontos dolgot meg kell említeni, ez pedig a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitel. Bármilyen egészségesen táplálkozunk, mindenre kiterjedően odafigyelünk étkezésünkre, a hozzáadott vitamin és ásványi anyag mennyiség elengedhetetlen testünk optimális működését illetően.

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.