Méregtelenítés és Tisztítókúra

Az immunrendszer gyengeségét, a betegségre való hajlamot, az anyagcsere szabálytalanságait, testünk bármilyen rendellenes viselkedését nagyon gyakran a felhalmozódott, ki nem ürített hatalmas mennyiségű méreganyagok okozzák. Sokan azt gondolják, hogy a méreganyagok felhalmozása csak annak az embernek a problémája, aki dohányzik, alkoholt fogyaszt, vagy veszélyes munkakörülmények között dolgozik. Ez nem igaz.

Sajnos mai világunkban még a beszívott levegő is annyi méreganyagot tartalmaz, hogy már egy pár éves gyermeknek is elengedhetetlen a méregtelenítés. Természetesen a módszer formája és drasztikussága függ a szervezetünkbe bevitt méreganyag mennyiségtől, de a méregtelenítés szükségessége alól senki sem kivétel.

Gondoljuk csak végig az élelmiszereket, melyeket nap mint nap beszerzünk az üzletekben. Olyan mértékben elárasztotta étkezésünket a műanyag, hogy már valósággal meglepődnénk, ha például a tej megromlana egy nap alatt, és fel sem merül bennünk, mennyire természetellenes, hogy három hónapig eltartható akár hűtés nélkül is. Ez csak egy sarkalatos példa volt arra vonatkozólag, hogy mi mindennel „javítják” fel az élelmiszerüzemek az alapanyagokat, és az a sok állományjavító, színezék és természetazonos aroma mind saját szervezetünkben köt ki, pedig egyáltalán nem alkalmas testünk táplálására.

Továbbá ott van a klórozott csapvíz, mely hasonló hatásfokkal növeli a méreganyag mennyiségét. A nagyvárosok szennyezett levegőjéről tanulmányt lehetne írni, márpedig levegőt mindannyian veszünk, és akkor még meg sem említettük a különböző kozmetikumokat, melyek telítve vannak bőrön keresztül felszívódó méreganyaggal. Ezeket az anyagokat bizony ki kell, hogy tisztítsuk, mert amikor ezek felhalmozódnak, és nem teszünk semmit annak érdekében, hogy megszabaduljunk tőlük, akkor jönnek a betegségek. A betegségeken, pedig újabb méreganyagok bevitelével próbálunk úrrá lenni.

Eredetileg testünk öntisztító folyamata kellene, hogy gondoskodjon a méregtelenítésről. Ezzel nem is volt túl nagy gond még pár száz évvel ezelőtt, amikor akár egy patak vizéből is ihattunk anélkül, hogy fertőzéstől kellett volna tartanunk. Jelenleg nem ez a helyzet. A méreganyag mennyisége olyan hatalmas méreteket öltött, amivel már testünk méregtelenítésre kijelölt szervei nem képesek segítség nélkül megbirkózni.

Méreganyagok kiválasztására kijelölt szervek a máj, a vese, a belek, a tüdő és a bőr. A legkevesebb, amit megtehetünk, hogy ezeknek a szerveknek a segítségére siessünk, hogy odafigyelünk a bevitt anyagokra és csökkentjük a mérgek mennyiségét. Ezen túl rásegíthetünk a tisztításra bármilyen tisztító folyadékkal, belek esetén rostokkal. Nem szükséges folyamatosan ezt figyelnünk és fogyasztanunk, de ha néha megtesszük már az is nagy segítség ezeknek a leterhelt szerveknek. Rengeteg betegséget előzhetünk meg a tudatos tisztítással.

Legegyszerűbb méregtelenítési módszerek a következők:

Tüdőnk tisztítását legjobb, ha szabad levegőn történő testmozgással végezzük. A belek tisztítását rostokban dús táplálkozással érhetjük el. A vesék tisztítását megnövelt folyadékmennyiség fogyasztásával tehetjük lehetővé. A máj pedig, speciális táplálékmegvonással, de ennek nem árt utána nézni, hogy mely lehet a legmegfelelőbb. Amennyiben csak ennyit teszünk, és nem többet a méregtelenítés érdekében, már sokat segítettünk szervezetünknek az öntisztításban. Testünk meghálálja a segítséget. Energikusabbak leszünk, betegségekre kevésbé hajlamosak, és kedélyállapotunk is mutathat némi változást.

Amennyiben valakiben felmerül, hogy ideje lenne egy hatalmas nagytakarítást végezni a szervezetében, mert érzi, hogy már nem úgy működik teste, mint pár évvel ezelőtt, arra számtalan módszer áll rendelkezésére. Vannak speciális tisztító teák, tisztító folyadékok. Nem is olyan könnyű választani, melyik lehet a legjobb módszer, de bármelyiket is választja, máris jól döntött, hiszen tett valamit annak érdekében, hogy a nagytakarítást elkezdje.

Méregtelenítés előtt a különböző tisztítókúráknak nem árt először utánanézni, összegyűjteni az elérhető adatokat, és azután dönteni. Előfordulhat, hogy egy-egy módszer éppen az ön esetében nem működik, pedig más esküszik rá, ez nem probléma. Különbözőek vagyunk, testünk is különbözően reagál a méregtelenítés módszereire.

Az biztos, hogy a kezdet nem lesz könnyű, hiszen a méreganyagok távozásakor, amíg szervezetünk hozzá nem szokik a folyamathoz, észlelhetünk kellemetlen tüneteket. Ám ha megtaláltuk a megfelelő módszert, és teszünk érte, hogy betartsuk a szabályokat, akkor jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hiszen ép testben ép lélek.

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.