Léböjt diéta

A léböjt egy ősi egészségmegőrző módszer. Évszázadok óta több vallás rendszeres rítusaihoz tartozik hozzá szorosan. Sokáig azt hitték, hogy a léböjt pusztán az akaraterőt teszi próbára. A XX. század elején fedezték fel a léböjt diéta gyógyító hatását, ezután kifejlesztették azt a módszert, ami ma is igen népszerű és elterjedt.

A léböjt kúra célja a bélrendszer kitisztítása, a felhalmozott salakanyagok kiürítése a szervezetből, miáltal testünk regenerálódó folyamata optimális állapotba kerül. A léböjt diéta nem csak a fogyni vágyóknak ajánlatos, hanem minden olyan esetben, amikor a szervezetünk méreganyagokkal telített. Ezt könnyen felismerhetjük, hiszen testünk figyelmeztet, csak észre kell vennünk.

A méreganyagok eltávolítására való ösztönzést a következő jelekből vehetjük észre: fáradékonyság, alvászavar, visszatérő fertőzések, gyulladások, magas vércukorszint, rossz májfunkciós értékek, ízületi panaszok, allergiás tünetek, töredezett haj, bőrpanaszok, rendszeres fejfájás, vérnyomás ingadozás, testsúly ingadozás. Amennyiben a felsorolt tünetek bármelyikét tapasztaljuk az pontos jelzés arra vonatkozólag, hogy méregtelenítést kíván szervezetünk.

A méregtelenítés célja, hogy kiürítsük szervezetünkből azokat az anyagokat, melyek rontják anyagcserénk működését és gátat vetnek sejtjeink regenerálódásának. A fenti tüneteket megszünteti a méregtelenítés, továbbá energiával tölt fel. Rengeteg fizikai és szellemi panasznak elejét lehet venni a salaktalanítással. Ennek nagyon jó módszere a léböjt diéta, ami nem más, mint lemondás a szilárd élelmiszerekről, mégpedig oly módon, hogy az ne járjon éhezéssel.

A léböjt diéta elengedhetetlen része a bőséges folyadék bevitel kalória és energiaszegény italok bevitelével. Ilyenek a gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, hígított zöldség és gyümölcslevek és további természetes italok. Mindemellett rendszeresen kell mozogni az izmok védelme érdekében, és eleget aludni a kipihentség miatt. Ezek közül bármelyiket elhagyjuk, abban az esetben a léböjt diéta nem biztos, hogy eléri célját, de biztos, hogy nem lesz teljes értékű. A diétát öt napig érdemes tartani, ennél hosszabb idő esetén szükség lehet orvosi felügyeletre, mert az már terhelheti szervezetünket.

A léböjt diéta mellékhatásai átmenetiek, nem kell megijedni, megelőzhetőek. Kezdetben vérnyomás vagy vércukorszint esés történhet, ez könnyedén orvosolható egy kis testmozgással. Előfordulhat, hogy a leheletünk kellemetlen egy kissé, ezt citromlével vagy citromszeletekkel állíthatjuk helyre, aggodalomra semmi ok, ez a tünet nem tartós, ez annak a jele, hogy a méregkiválasztás megindult.

Másik kellemetlen tünet lehet a hascsikarás, erre nincs más megoldás, mint hogy még több folyadékot fogyasszunk. Amennyiben éhség érzetünk lenne, bár ez a legritkább tünet, akkor több zöldséglé fogyasztása javasolt.

A léböjt diéta ideje alatt tilos az alkohol fogyasztás, a koffein és taurin tartalmú italok fogyasztása, a dohányzás, az édesség bevitele, továbbá természetesen bármilyen szilárd étel elfogyasztása. Van néhány érdekes megfigyelés, ami az idők folyamán bizonyossá vált, hogy növeli a diéta eredményességét.

Nem szabad forró vízben fürödni, inkább a hideg-meleg váltott fürdő a hatékony megoldás a diéta szempontjából. A könnyebb testmozgás jót tehet a szervezetünknek gyorsabban kiválasztani a méreganyagokat. Lehetőleg semmilyen színes kozmetikumot ne használjuk a kúra ideje alatt, inkább csak növényi alapú bio krémeket használjunk.

Amennyiben a léböjt diétát végig csináljuk, mely nem vesz túl hosszú időt igénybe, megváltozik nem csak a súlyunk, de a közérzetünk is. Mérgek nélkül könnyebb élni.

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.