L Carnitine - L Karnitin

Az L Carnitine egy olyan táplálék kiegészítő, mely hatékonyan segíti a zsírok energiaként való felhasználását. Ez egy aminosav származék, mely természetes úton is képződik az emberi szervezetben, ám nem olyan mértékben, mint ahogy arra szükség lenne.

Az L Carnitine megköti a zsírsavakat, majd eljuttatja azokat a sejtek energiafelhasználáshoz szükséges helyre, ahol a sejtek átalakítják azt felhasználható energiává. Ez az alapelve az L Carnitine zsírégető hatásának, és emellett nagymértékben növeli az állóképességet, valamint gyorsítja a regenerálódást.

A szervezet olyan mértékben képes a zsírt energiatartalékként kezelni, amilyen mértékben megtalálható a szervezeten belül az L Carnitine. Ebből adódóan látható, hogy sok esetben az L Carnitine hiánya okozza a túlzott mértékű zsírlerakódást, valamint a jó állóképesség hiányát.

L Carnitine források

Természetesen, táplálék útján is kerül be L Karnitin a szervezetbe, ám az olyan kis mennyiség, aminél jóval többre van szükség.

A húsoknak van a legtöbb L Carnitine tartalma, ami általában 100 gramm hús esetében 30-90 mg. Ezzel szemben az L Carnitine szükséglet 500 mg és 1000 mg között van. Ebből látható, hogy elképesztő mennyiségű húsételt kellene ahhoz fogyasztani, hogy biztosítva legyen az L Carnitine szükséglet.

A tejtermékeknek is van egy minimális L Carnitine tartalma, ám ez meg sem közelíti a húsokét. Ebből világosan látható, hogy annak érdekében, hogy a zsírok energiaként való felhasználása lehetővé váljon, táplálék kiegészítő formájában biztosítani kell az L Carnitine hiányt.

L Carnitine előnyei

A fogyókúra elősegítésén túl sok előnye van az L Carnitine pótlásának, ami erőteljes fizikai vagy szellemi megterhelés esetén azonnal megmutatkozik.

Az elsődleges pozitívum nyilvánvalóan a zsírégetés, valamint a zsírok energiaként való felhasználásának elősegítése.

További előnyök közé tartozik, hogy az L Carnitine segíti a szívműködést, ami bizonyos fokú leterheltség esetén érezhető változásokat okoz a szervezetben.

Az L Carnitine megakadályozza a tejsav felhalmozódását azáltal, hogy javítja az izmok oxigénellátását, ebből adódóan, erős fizikai megterhelés után sokkal kisebb az izomláz esélye, illetve annak mértéke.

Az L Carnitine gyorsítja az anyagcserét, ezáltal meggyorsítja a mérgező anyagok kiválasztását, ebből adódóan megterhelés után töredékére csökkenti a regenerálódás időtartamát.

L Carnitine szükségessége

Abban az esetben, ha valaki folyamatosan erőteljes szellemi vagy fizikai megterhelésnek van kitéve, akkor pótolnia kell a megnövekedett L Carnitine szükségletet.

Minél erősebb a megterhelés a szervezet számára, annál nagyobb a szervezet L Carnitine szükséglete, ami ha nem kerül pótlásra, az állóképesség romlásához, a regenerálódás elhúzódásához vezet.

Az L Carnitine optimalizálja a szervezet teljesítőképességét, megnöveli az aerob teljesítőképességet, valamint elősegíti a glikogén takarékosságot a szervezeten belül, amennyiben hosszabb ideig tart az erőteljes megterhelés.

Érdemes tudni, hogy az L Carnitine önmagában nem elegendő a sikeres fogyókúrához, érdemes azt mozgással összekötni, ami nem feltétlenül órákig tartó erőteljes testedzést jelent, hanem minden ember számára saját magához képest kell meghatározni a mozgás mértékét.

L Carnitine alkalmazása

Az L Carnitine pótlást legegyszerűbb táplálék kiegészítő formájában alkalmazni a szükséges mennyiségben.

Tudni kell, hogy az L Carnitine semmilyen mellékhatással nem bír, tehát nyugodtan lehet szedni. Ajánlott napi mennyiség 500 mg és 2000 mg között van. Minden ember saját maga érzi, hogy milyen mennyiség elegendő számára.

A fent említett mennyiségnél nagyobb dózis okozhat bélrendszeri panaszokat, vagy gyomorpanaszokat, esetleg állandósulhat a rossz lehelet, mint tünet. Amennyiben ezt tapasztalja valaki, akkor valószínűleg a szükségesnél nagyobb mennyiségű L Carnitine jutott a szervezetbe, de ez sem mérgező hatású.

A napi adagolást úgy érdemes meghatározni, hogy az időben valamilyen testmozgás előtt történjen, hozzávetőlegesen egy órával az aktív időszak előtt. Ezzel gyorsítani lehet a fogyókúra tempóját és a testmozgás is könnyebbé válik általa.

Vásárláshoz kattintson ide!

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.