Káposztaleves diéta

A káposztaleves diéta már évek óta napjaink csodaszerének számít. Időközben feltűntek csodareceptek, és el is tűntek, a káposztaleves diéta maradt. Hatékonyságát többen kétségbe vonják, de aki valaha is kipróbálta, és lelkiismeretesen végig csinálta, azok bizonyíthatják, hogy valóban egy jól működő recept a hirtelen fogyáshoz. A működés alapja nem nagy titok, azon alapul, hogy a káposzta megemésztéséhez szervezetünknek több energia szükségeltetik, mint amennyi energiát ki tudunk nyerni belőle. Ezért minél többet eszünk belőle, annál többet fogyhatunk. Ezen túl a káposzta méregtelenítő hatása közismert, serkenti az emésztést, ezért ideális a diétához. Ezeknek az adatoknak a tudatában alakult ki a káposztaleves diéta.

A káposztaleves diéta hét napig tart. A hetedik nap végére 5-9 kg között lesz a súlyvesztés, de csak abban az esetben, ha lelkiismeretesen betartjuk a diétát, mely nagyon pontosan van összeállítva. Ebben az esetben már a harmadik nap végére 2-3 kg-ot fogyhatunk. Amennyiben ezt a súlyvesztést meghaladjuk, azonnal tartsunk két nap szünetet, azután kezdjük újra a diétát. Amennyiben pontosan követjük az előírásokat testünk nagyon nagy mennyiségű salakanyagtól szabadul meg, ami abban nyilvánul meg, hogy sokkal energikusabbnak érezzük magunkat, teherbírásunk megnövekedik és alapvetően jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A káposztaleves elkészítése a következő alapanyagokat követeli meg. 6 db közepes hagyma, 2 paradicsompüré konzerv, 1 nagy fej édeskáposzta, ami hozzávetőlegesen 1,5 kg súlyú, 2 db zöldpaprika, 4 db sárgarépa, 2 db zellergumó, 2 db leveskocka, továbbá petrezselyem és bazsalikom, valamint sóval, borssal, curryvel ízesíthetjük a saját szánk íze szerint. A hozzávalókat fél óra alatt puhára főzzük, ezzel kész az alapleves, ami a káposztaleves diéta alapja.

A diétát a következők szerint hajtsuk végre.

Az első napon kizárólag leves és gyümölcs fogyasztható, kivéve banán, mert annak nagyon magas a kalóriaértéke.

Második napon csak levest és zöldséget fogyasszunk, zöldségek közül kerüljük a hüvelyeseket.

Vacsorára megengedhetünk magunknak egy héjában sült krumplit vajjal.

Harmadik napon a leves mellett zöldséget és gyümölcsöt is ehetünk, kivéve krumplit.

Negyedik napon a leves és a gyümölcs mellé sovány tejet is fogyaszthatunk. Ebben a fázisban érdemes megnövelni a bevitt folyadék mennyiségét szénsavmentes ásványvíz formájában.

Ötödik napon a leves mellé fogyasszunk el 20 dkg marhahúst, továbbá hat darab paradicsomot. A folyadékmennyiséget tartsuk magasan.

Hatodik napon a leves mellett elfogyaszthatunk két-három szelet marhahúst, továbbá zöldségféléket, kivéve krumplit.

A hetedik, egyben utolsó napon, a leves mellett ehetünk főtt barna rizst, zöldséget és gyümölcsöt.

A diéta folyamán az káposztalevesből annyit ehetünk, amennyi jólesik. A hét nap alatt szigorúan kerüljük az alkoholt, továbbá a szénsavas ital fogyasztását. Kávét fogyaszthatunk továbbra is, természetesen cukor nélkül és sovány tejjel, de ne csodálkozzunk, ha néhány nap elmúltával nem érezzük szükségét, talán el is felejtkezünk róla. A káposztaleves diéta ideje alatt még véletlenül se együnk kenyérféléket, cukrot, rántott ételeket. A diéta kizárólag akkor hatékony, ha szigorúan betartjuk az előírásokat.

A heti menüben többször szerepel marhahús. A hét folyamán ezt egy alkalommal helyettesíthetjük sült csirkével vagy hallal. A diétát szigorúan az előírás szerinti hét napig lehet folytatni. Néhány hét szünet után meg lehet ismételni a káposztaleves diétát, de ha folyamatosan egy hétnél tovább csináljuk alultápláltságot okozhat, ami betegségekhez és különböző problémákhoz vezethet, ezért erre nagyon ügyeljünk.

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.