Gyors fogyás

A gyors fogyásnak több módszere is lehetséges, bár fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a drasztikus fogyókúrák azon túl, hogy igen erőteljesen megterhelik szervezetünket, a diéta után általában eredmény szempontjából nem tartósak. Igen gyakran előfordul, hogy a szigorú étrend betartásával valóban el tudjuk érni a kívánt és ígért eredményeket, ám amikor a szervezetet visszaállítjuk a normális kerékvágásba, akkor rövid idő alatt visszajönnek a kilók.

Léteznek olyan diéták a gyors fogyás érdekében, amiknek a szétválasztás a lényege és léteznek olyanok amiknek az energia megvonás. Bármelyik típusú diétát választjuk, lesznek olyan vitaminok és ásványi anyagok, melyekhez a kúra során nem jut hozzá szervezetünk és még a tartalékok is kiürülnek. Ezért a kúra végeztével ezeket sürgősen pótolnunk kell, mert ilyenkor szervezetünk támadhatóvá, sebezhetővé válik. Ez az oka annak, hogy a diéta során úgy érezzük legyengült szervezetünk.

Továbbá a gyors fogyás bármelyik fajtáját választjuk, kivétel nélkül érvényes az az aranyszabály, hogy fogyasszunk rengeteg folyadékot, mert az megkönnyíti a kúrát, segíti a méregtelenítést. A gyors fogyás velejárója sajnos a bőr állagának megváltozása, hiszen a zsírpárnák eltűnnek, a bőr nem képes hirtelen összehúzódni. Ezért ajánlatos a diéta során nagy mennyiségű testápolót használni naponta többször, ha lehet, akkor elasztikus testápolót. Nem nyújt teljes megoldást a bőr elváltozásaira, de sokat javít rajta. Ebből a szempontból is nagy szerepe van az elegendő folyadékfogyasztásnak.

Az energia megvonáson alapuló kúrákat nehezebb végig csinálni, mint a szétválasztáson alapulókat, hiszen az energia megvonás éhezéssel jár. Főként ha drasztikus a fogyókúra és 1000 kalória alatti mennyiséget vihetünk csak be egy nap, ahhoz igen szilárd eltökéltség szükséges, hiszen az valószínűleg töredéke annak, amit szervezetünk megszokott. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy ezeket a kúrákat nem szabad huzamosabb ideig csinálni, és a kiürült vitaminokat mindenképpen pótolni kell, különben hiánybetegségek léphetnek fel.

Az "éhezéses" diétára nagyon sok különböző recept forog közkézen, melyek akár jók is lehetnek, ha nem tartanak tovább 1-2 hétnél. Miután a kúrát befejeztük, próbáljuk egy optimális szinten tartani a továbbiakban az étkezést, hiszen ha semmit nem változtatunk a diéta előtti étkezési szokásainkhoz képest, akkor garantáltan „percek alatt” visszaszedjük a nehezen ledolgozott kilókat, és akkor nem volt értelme az egésznek.

A gyors fogyás szétválasztáson alapuló módszerei valamivel könnyebbek, mert nem a mennyiséget vonja meg szervezetünktől, hanem az ételek bizonyos típusait, általában a szénhidrátokat. Így az éhezés nem ölt hatalmas méreteket. Ezeknek a módszereknek is megvan az a sajátosságuk, hogy bizonyos anyagok kiürülhetnek a szervezetünkből, ezért a vitaminokat mindenképpen pótoljuk.

Rengeteg fogyókúra recept létezik, ami kifejezetten egyetlen alapanyagra épül fel. Ilyenek a káposzta diéta, a tojás diéta és még nagyon sokféle. Ezekben az esetekben a legesélyesebb az erőteljes vitamin vagy nyomelem hiány fellépés. Vannak diéták, melyek kifejezetten a szénhidrátokat vonják meg szervezetünktől, és vannak melyek a fehérjéket szorítják vissza. Bármelyiket is választjuk, ismernünk kell alaposan a villámdiéták hátrányait, és ezekre felkészülve kezdjünk hozzá a kúrához.

A gyors fogyás bármelyik fajtáját választjuk elengedhetetlen, hogy a rendszeres mozgást beiktassuk életünkbe. A rendszeres testmozgás minden esetben javítja az anyagcserét, ezzel elősegíti a diéta hatékonyságát, továbbá közérzetünket is javítja. Nem kifejezetten drasztikus edzés sorozat az amire szükségünk van, ám ha fokozatosan beiktatjuk  életvitelünkbe a testmozgást, szervezetünk meghálálja a törődést.

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.