Fehérje diéta – protein diéta

A fehérje diéta nem azt jelenti, hogy kizárólag fehérjét lehet enni, inkább a természetes táplálékhoz való visszatérést. A mesterséges péksütemények, a cukor és a szénhidrát mellőzését jelenti. A fehérje diéta a legegyszerűbb és legbiztosabb módszere a fogyásnak. Gyorsan elindítja a zsírégetést miközben energiát ad.

Napjaink egyik legnépszerűbb módszere a fogyáshoz, mert nagyon egyszerű és valóban hatékony. Szemben a többi fogyókúrás módszerrel, minek során éhezel, kimerülnek a tartalékok, fáradttá válsz, viszont egyáltalán nem biztos, hogy a kívánt eredményt eléred.

A proteinben gazdag táplálék felgyorsítja a kalóriaégetést, erősíti az immunrendszert, továbbá az éhség hosszabb időre megszűnik, mint a szénhidrátok esetében. A fehérje diéta alapja a csökkentett szénhidrátmennyiség, továbbá a fehérje fogyasztás fokozása, többek között tejtermékekkel és sovány húsokkal, ugyanis a legtöbb fehérjedús ételnek alacsony a szénhidrát és telített zsírsav tartalma. Ezzel elérhetünk egy jobb teljesítőképességet, energianövekedést, javuló egészségi állapotot és mindemellett könnyű súlyvesztést, ami hozzávetőlegesen heti három kilogrammot jelent.

Könnyen kiszámolható, hogy mennyi proteint fogyasszunk egy nap. A legoptimálisabb mennyiség kilogrammonként 1,2 gramm protein. Ezzel a mennyiséggel beindul a súlyvesztés, egyidejűleg a szervezet megtartja az izomzatot. Segíthetjük a fogyókúrát előre elkészített proteinnel is.

Az ételpótló protein és az előre elkészített protein nem ugyanaz, ezért figyeljünk erre. Az ételpótló protein előnye, hogy teljes mértékben helyettesít egy étkezést, pontosan ésszerű mennyiségű kalóriát, cukrot és zsírt tartalmaz. Az előre elkészített proteinben sokkal kevesebb a cukor és a zsír, viszont nem helyettesít egy étkezést, mellette fogyasztani kell zöldséget, és ésszerűen kell a fehérje diétába beilleszteni.

Amennyiben a fehérje diéta elkezdése előtt tartunk egy-két nap zöldség vagy gyümölcsnapot, úgy könnyebb lesz a fogyókúra betartása. Nagyon fontos, hogy a fehérje diéta ideje alatt minimum két liter ásványvizet fogyasszunk, lehetőleg szénsavmenteset, illetve édesítés nélkül gyógyteát.

A sikeres diétához elengedhetetlen, hogy már a diétát megelőző napokban együnk sok zöldséget, ez erősen hozzájárul, hogy éhségérzetünk ne legyen elviselhetetlen a diéta első napjaiban. Nagyon fontos, hogy a diéta étrendje ne legyen egysíkú, variáljuk az ízeket.

Amennyiben nem érezzük túl jól magunkat, növeljük a folyadékmennyiséget. Amennyiben teljes mértékben követjük a fehérje diéta speciális étrendjét, továbbá a diéta utáni stabilizációs programot, abban az esetben garantált a fogyás és az elért eredmény megtartása. Ez egy életforma, amire a diéta ideje alatt könnyű rászokni, fő táplálékunk maradjon továbbra is a húsfélék, hal, tojás, sovány tejtermékek, szója, gomba és az ezekhez hasonló alacsony zsírtartalmú, ám fehérjedús ételek.

A fehérje diétához nagyon sok változatos receptet és különböző leírásokat találhatunk. Amikor ilyesmiket keresgélünk, akaratlanul is belebotlunk olyan írásokba, melyek ellenzik a túlzott fehérje bevitelt.

A fehérje diéta ellenzői szerint károsítja a veséket, ezt azonban semmilyen kutatás nem támasztotta alá. Ezzel ellentétben a fehérje diéta csökkenti a vérnyomást és normális értékre állítja be a vércukorszintet. Amiről viszont kevés helyen szólnak, hogy a fehérje diéta ideje alatt, mint ahogy az összes diétához ez elvárt, növeljük a szervezetünkbe juttatott vitamin és ásványi anyag mennyiséget. Ezzel egyrészt hatékonyabbá tesszük a diétát, másrészt jobban érezzük magunkat, így könnyebb a folyamat, valamint a későbbiekben a súly megtartásában is fontos szerepet játszik.

KapcsolatFogyókúra - DiétaAdatvédelemOldaltérkép
Honlapkészítő Program
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.